Sunday, September 9, 2012

Malek Rahman, Dengan Izin

Abdul Malek Rahman, ex Selangor | Foto FB Deto

I wasn't born in 1990s, so I can't elaborate more on how he played during his time with Selangor.

Apatah lagi kenal secara personally.

Tetapi, apabila dilihat dengan cara beliau mengupas mengenai rasuah dalam rancangan temubual Dengan Izin musim baru ini, ada yang membingungkan diriku.

Ada dalam satu part Malek Rahman dipetik berkata, "RM3000 tu saya enjoy lah." dan "Saya rancangkan supaya team saya menang." dan beliau kelihatan gembira merancang pasukannya menang.

Tapi dalam kes Piala Presiden NS, dengan RM2,300 yang diterima, diorang pun rancang pasukan mereka untuk menang. Mana ada beza rasuah menang dengan rasuah kalah. Rasuah tetap rasuah kan.

Welllll, kudos to him. Berani keluar kaca TV. Akan tetapi, beliau ada sebut, ada seorang pemain zaman rasuah 1993 yang sampai sekarang tak ditangkap, if im not mistaken.

Kebanyakkan jawapannya, "pergi siasat pemain itu sendiri lah."

Tak dapat salahkan dia. Dia pun nak jaga keselamatan diri. Hrmm hrmm hrmm





2 comments:

  1. masa tu pemain pahang - zainal, dolah, khairul azman dipanggil polis. semua pemain yang di panggil polis seluruh negara sangkut. 3 ni tidak. khairul ke sabah.

    ReplyDelete