Thursday, February 3, 2011

Kenali Pemain : Nazri bin Yahya


Wokayyy. Mulai post ni, every week aku akan kenalkan korang dengan player bola sepak yang ada kat Malaysia ni. So, akan ada dua player setiap minggu yang aku akan kenalkan. Kita akan mulakan dengan Pasukan Negeri Sembilan FA (*Piala Presiden 2011 Bawah 21 Tahun). Mungkin disebabkan kekurangan publisiti, korang kurang kenal la kan dengan player2 ni. Tapi jangan risau, i'm here to help you. :D

Pemain pilihan pada post kali ini ;
Nama : Nazri bin Yahya (Negeri Sembilan Bawah 21)
Nama Panggilan : Ayie
Nombor Jersi : 5
Posisi : Pertahanan
Tarikh Lahir : 11 Jun 1993
Tempat Lahir : Seremban, Negeri Sembilan
Ketinggian : 178 cm
Berat : 63 kg
Pasukan yang diminati : Negeri Sembilan
Pemain yang diminati : Khairul Anuar Baharum

Sekolah : SMK Pendeta Za'ba,Seremban (2006-2008)
               Sekolah Sukan Bola Sepak Negeri Sembilan SSBNS
               (2009-2010)                                                         Nazri bin YahyaNazri, 18, merupakan salah satu hasil produk Sekolah Sukan Bola Sepak Negeri Sembilan (SSBNS) yang berjaya dihasilkan untuk menjadi pelapis kepada pasukan negeri. Beliau juga telah mewakili pasukan negeri ke peringkat kebangsaan. Nazri juga merupakan salah satu pemain pertahanan tengah terbaik bagi peringkat umurnya di Negeri Sembilan. Beliau juga merupakan ketua pasukan Sekolah Sukan Bola Sepak Negeri Sembilan pada tahun 2010. (SSBNS)

Untuk mengenali dengan lebih dekat, ni facebook dia. Pueh aku mencarik. Facebook Nazri Yahya
*Piala Presiden merupakan kejohanan yang diadakan bagi setiap pasukan pelapis negeri di seluruh Malaysia. Kejohanan ini turut disertai oleh Sekolah Sukan Bukit Jalil. Piala ini akan bermula dengan perlawanan pertama pada 10 Februari 2011.

1 comment:

  1. ayie.
    anak kesyangan azib noor.

    ReplyDelete